ACHTBAAN-PROOF DOOR AANDACHTTRAING

Ademen en zijn. Iedereen ademt en daarmee ‘is’ iedereen er ook. So far, so good. Maar waar de een door het leven huppelt en vlindert, daar is het voor de ander ploegen en zwoegen. Is het leven misschien gewoon oneerlijk?

Tegenslagen en momenten van stress zijn er voor iedereen, dat maakt het leven niet oneerlijk. Waar wel een verschil in is, is in hoe iemand er mee omgaat. De een leert ervan, maar de ander maakt er een verhaal van en heeft er vervolgens het hele leven last van. Hoe leer je er dan soepeltjes mee om te gaan? Dat kan natuurlijk door schade en schande, maar ook door het in een veilige omgeving te oefenen. Zoals je ook leert zwemmen en fietsen in een veilige omgeving.

Jongeren lijken het steeds vroeger te zwaar te krijgen in de achtbaan van hun leven. Als moeder van inmiddels volwassen kinderen en als docent levensbeschouwing/humanist, ethical and worldview education in het VO heb ik al veel lief en leed gezien. Een aandachttraining zie ik als een krachtig, evidence based hulpmiddel, om te voorkomen dat zo’n jongere volledig geplet wordt of compleet uit de bocht vliegt. Het aanleren van mentale hygiëne helpt om veerkracht en adem te vinden voor de echt lastige stukjes van die achtbaan.

In de training onderzoek je op een frisse en nieuwsgierige manier hoe jij de beste versie van jezelf wordt. Hoe reageer je op tegenslag en stress? Hoe kan je omgaan met je lastige gedachten en emoties? Spelenderwijs leer je technieken die je je hele leven kunnen helpen. Hierdoor zal je minder piekeren, waardoor je je beter kan concentreren en beter kan slapen. Je leert als het ware luchtiger en lichter te leven, met meer positief resultaat.

Nog meer woorden hier? Welnee, kom (of laat) het maar gewoon ervaren! Gebruik daarvoor het contactformulier.