GASTBLOG


De grootste monden worden het beste gehoord, maar...
de grootste monden vertellen meestal niet wat het beste gehoord zou kunnen worden!

Jij hebt je hart niet zo op de tong, jouw boeiende verhaal wordt nog niet overal gehoord. 
Wat voor moois of goeds heb jij in je eigen leven geleerd? Wat kan een ander daarvan leren?

Misschien ken ik jou wel en (een deel van) je verhaal, maar er is een veel grotere kans dat ik je niet ken. In het eerste geval kan ik je zelf vragen om te wat te schrijven, maar spontaan delen kan natuurlijk ook. In het tweede geval: niet geschoten, altijd mis! Neem zelf contact op en dan overleggen we hoe je je verhaal het beste (al dan niet anoniem) kan vertellen.


AUTEUR TITEL
(alfabetisch) (klik op de titel voor directe toegang)

Ilona de Ruijter         Soms is een feestje missen een feestje. Het plezier van het missen.

Iris de Ruiter              Verhalen kan iedereen

Jolien Slavenburg     Liefdevol ouderschap met vallen en opstaan 

...                                     ...


De gastblogs (op chronologische volgorde, nieuwste bovenaan):

Liefdevol ouderschap met vallen en opstaan

Als drukke ouder heb je een behoorlijke uitdaging. Je wil je werk naar eer en geweten doen en tegelijkertijd een goede ouder zijn voor je kind(eren). Om nog maar te zwijgen van de andere sociale rollen die je te vervullen hebt: zorg voor ouders en familie, aandacht voor vriendschappen, activiteiten buitenshuis die van belang zijn. Dat vraagt bewust leiderschap, elke dag opnieuw.

Lees meer »

Verhalen kan iedereen

Bij de uitnodiging om een gastblog te schrijven vroeg ik waar een blog aan moest voldoen. Eigenlijk zijn er geen eisen, was het antwoord, maar toch ook weer wel: Als het tot nadenken/reflecteren uitnodigt en een positieve draai heeft dan is het sowieso bruikbaar.

Lees meer »

Soms is een feestje missen een feestje. Het plezier van het missen.

“Er is zoveel te doen en alles is leuk. Ik wil niks missen en het gevoel dat ik wel iets ga missen neemt mij volledig over. Ik wil álles uit het leven halen. Ik moét alles uit het leven halen. Want als ik ooit een leuke baan wil, een gezellige vriendengroep en er goed uit wil zien, dan moet ik zorgen dat ik beter ben dan anderen. Ik moet extra vakken volgen op school. Toch naar dat feestje gaan, ook al ben ik doodop. En gaan shoppen voor de laatste modetrends. Want anders mis ik van alles en hoor ik er niet bij…”

Lees meer »