WAAROM EEN TRAINING OOK VOOR KINDEREN NUTTIG IS

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. De manier waarop ons onderwijs en onze samenleving in elkaar zit, biedt helaas weinig ruimte voor blijvende nieuwsgierigheid en het spelenderwijs leren van fouten. Hierdoor denken kinderen vaak dat het beter is om niet te nieuwsgierig te zijn en ontstaat het idee dat er op elke vraag wel een juist antwoord is. 

Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn er fijne programma's. Deze zijn vaak afgeleid van de 8-weekse mIndfulnesstraining voor volwassenen. Kinderen die hieraan meedoen leren zichzelf en ook de ander beter kennen. Ze zullen hierdoor makkelijker met tegenslagen om kunnen gaan en meer van de fijne dingen in het leven kunnen genieten.

Voor meer info over het organiseren van een kindertraining of een zelfcompassietraining voor kinderen op jouw school neem je contact op via de contactknopinfo@fullymind.nl of het formulier hieronder.

Heb je zelf geen sneeuwbol? Gebruik dan dit filmpje (1'30'').

Liever zelf aan de slag? 
Met het boekje 'Doe 's lief! Compassietraining voor kinderen' leer je (je kind) stap voor stap hoe je vriendelijker kan zijn voor je zelf en hoe dat bijna automatisch doorwerkt naar iedereen in je omgeving. Kijk op www.boompsychologie,nl/doeslief voor meer informatie. 
Doe 's lief! is afgeleid van de MBCL-training van Frits Koster en Erik van den Brink, de compassietraining voor volwassenen, zie verder op deze website.