M.A.F.F.E.R. 
(Mijzelf Als Fantastisch Fijne Echte Relatie)

Deze zelfcompassietraining is o.a. gebaseerd op MFY (Making Friends with Yourself). De training bestaat uit 8-20 bijeenkomsten en is door Fully Mind ontwikkeld. De training is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het Nederlandse onderwijssysteem.


In MAFFER leren scholieren en studenten (t/m 25 jaar) o.a.
- hoe het brein werkt,
- met moeilijke emoties om te gaan en
- zichzelf met vriendelijkheid en zelfcompassie te motiveren. 

 

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

UITNODIGING

Jongerentrainingen op maat en evidence based trainingen.


ERVARINGEN:

- leerling: wit
- ouder: geel
- feit: groen


ONDERWIJS
En waarom zouden aandachttrainingen juist in het onderwijs een plekje mogen krijgen? Vanwege het spelenderwijs versterken van de balans tussen draaglast en draagkracht. Luister maar eens naar Jolanda Naaktgeboren, naar ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en vervolgens naar je gezonde verstand.


In de filmpjes hieronder vind je meer informatie over hoe het brein werkt en waarom bepaalde dingen soms wel en soms juist ook helemaal niet automatisch goed gaan. Door specifieke oefeningen te doen kan het contact tussen bepaalde delen van het brein versterkt worden. Hierdoor kunnen nieuwe behulpzame patronen en ook een groter ethisch bewustzijn ontstaan. 


De 10 minuten van Andy Puddicombe:


Het brein door dr. Daniel Siegel, MD:


MAATWERK 

Bied een aandachttraining eens als keuzevak aan. Dat kan 1 of 2 uur per week, met of zonder theorie-uurtje. Het kan ook laagdrempelig aangeboden worden, waarbij leerlingen door het jaar heen kunnen instromen.

Geef je wensenlijst, plan of verzoek tot overleg door via het contactformulier om maatwerk mogelijk te maken.

In alle aandachttrainingen staat het zelf oefenen en onderzoeken door middel van vraaggesprekjes centraal. Door gedachten, gevoelens en emoties te leren herkennen kunnen negatieve automatische reacties veranderd worden. Stress, neerslachtigheid en negatieve gedachten kunnen hierdoor afnemen. Autonomie, zelfvertrouwen en welbevinden kunnen hierdoor toenemen. 


Wil je organisatorische informatie of wil je jezelf opgeven? Gebruik daarvoor het contactformulier.