MBSR-ERVARINGEN: WAT GING ER PRETTIG, ONPRETTIG EN WAT WAS NEUTRAAL?

De allereerste MBSR-training van Fully Mind ging op 3 maart 2020 van start. Dat was al spannend, maar na sessie 2 zaten we ineens in de corona-rollercoaster. Stoppen of doorgaan? Zou het online kunnen? Met een open, frisse blik gaan we nieuwsgierig dat avontuur aan! Het is natuurlijk anders, maar we vinden onze draai. Zelfs de stiltedag - die wel heel toepasselijk op Stille Zaterdag valt - wordt goed bezocht. Inmiddels is die training, zonder oponthoud, op 30 april 2020 volledig afgerond. 


Je leest hier ervaringen van deelnemers. Je kan zo een indruk krijgen van wat je, juist wel of juist niet, kan verwachten als je aan een (online) training deelneemt. 


Alle reacties over eigen ervaringen zijn welkom!

De laatst ingezonden reactie, of die nu positief, negatief of neutraal is, wordt altijd bovenaan geplaatst, maar zonder je mailadres.


Je mag voor je naam een afkorting of pseudoniem gebruiken, maar wanneer je mailadres onbekend is bij Fully Mind, dan wordt je reactie verwijderd. Zo kunnen bezoekers er op vertrouwen dat de reacties van 'echte' deelnemers zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Cristel
3 maanden geleden

Ik heb deelgenomen aan de stiltedag op Stille Zaterdag en heb het als heel fijn ervaren.
Jolanda, ik vond je stijl van begeleiden heel prettig, warm en rustig. En, waar ik ook altijd gevoelig voor ben: mooie voorbeelden en teksten/ verhalen uitgekozen!
Ook vond ik de sfeer in de groep laagdrempelig en fijn.
Ondanks dat ik een “vreemde” was voelde ik me veilig en welkom.

Ik vond de dag goed opgezet qua afwisseling in oefeningen, en daardoor was het prima haalbaar om de hele dag deel te nemen.

Ik mediteer al jaren, merkte weer dat het toch echt veel toevoegt om het in een groep te doen, en dat het ook goed samen kan gaan als je een iets andere achtergrond hebt. Dat is juist het mooie ervan.
En ik vond het online ook goed te doen; het maakte de ervaring anders, maar niet minder!

Kortom: ik heb een hele goede dag gehad. Nogmaals bedankt!! 😊

Warme groet,
Cristel

Jolanda
3 maanden geleden

Ha Cristel,

Het was heel erg fijn en geruststellend dat jij, met al je ervaring, heel spontaan mee wilde doen aan de online stiltedag. In deze tijd moet iedereen zichzelf weer uitvinden, maar daarbij is de ander - als spiegel - wel heel erg nodig!

Hartelijke dank ook voor je feedback!

Jolanda